in verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

 

Ben jij ondernemer in Hilvarenbeek, Diessen, Esbeek, Biest-Houtakker of Haghorst? Dan is VLOT advies jouw juiste financiële partner. Als ondernemer is het belangrijk dat er een (verzekerings)adviseur naast je staat die jouw situatie begrijpt en een passende oplossing biedt.

Je eigen baas zijn, zelf bepalen wanneer je werkt en voor wie. Heerlijk! Maar heb je weleens nagedacht over wat er gebeurt als je uitvalt? Hoe zorg je dan voor een inkomen? Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je onderneming en je inkomen.  Een goede inkomensvoorziening in het geval van arbeidsongeschiktheid draagt bij aan de continuïteit van je onderneming en voorkomt financiële zorgen privé. 

 

Wat is een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

 

Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je jezelf als ondernemer tegen inkomensverlies in geval van arbeidsongeschiktheid. De AOV keert uit wanneer je bijvoorbeeld (langdurig) ziek wordt of een ongeval krijgt en niet kunt werken.

Een AOV is nuttig in de volgende gevallen:

  • Je grootste bron van inkomsten is je eigen onderneming en je moet hiervan rondkomen.
  • Je hebt hoge vaste lasten, zoals een huis of auto.
  • Je hebt weinig of geen financiële buffer, zoals spaargeld. Of je wilt of kunt niet terugvallen op je partner.
  • Je bent kostwinner en moet een gezin onderhouden.

 

Wat kost een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

 

Veel mensen denken dat een AOV duur is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt de premie voor een AOV zelf beïnvloeden door de keuzes die je maakt bij het bepalen van de dekking. 

 

Zijn de advieskosten van de AOV fiscaal aftrekbaar?

 

De bemiddelings- en advieskosten voor een arbeidsongeschiktheids­verzekering zijn niet aftrekbaar binnen de aangifte Inkomstenbelasting. De premie die je voor de verzekering betaalt daarentegen wel. 
 
 

Een AOV afsluiten bij VLOT advies

 

VLOT advies heeft alle kennis en ervaring in huis om jou als ondernemer verder te helpen. Als onafhankelijke tussenpersoon doen wij alleen zaken met betrouwbare partijen die goede voorwaarden hebben.

We gaan in gesprek met jou als ondernemer en inventariseren jouw wensen en behoeften. We geven meer uitleg over de arbeidsongeschiktheidsverzekering en vragen berekeningen op bij diverse aanbieders. Zo weten we zeker dat we tot de best passende oplossing voor jou komen.   

Bij de aanvraag van de arbeidsongeschiktheidsverzekering dien je een (online) gezondheidsverklaring in te vullen voor de medische beoordeling. In sommige gevallen is er een (aanvullende) medische keuring nodig.

 

Uitleg gezondheidsverklaring

 

Meer informatie of kennismaken? 

 

Wil je graag wat meer informatie over een AOV of wil je vrijblijvend kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op!

× Hoe kan ik je helpen?